Kort nieuws maart 2014

Omloop Het Nieuwsblad door Landskouter

Met de hertekening van het parcours van de Vlaamse openingsklassieker “De Omloop” reed de wielerkaravaan nog ’s door Landskouter, kort na de start van de wedstrijd in Gent. Op 1 maart werd de officieuze start zoals gebruikelijk gegeven op het Sint-Pietersplein in Gent om 11u35, wat later volgde de officiële start in Merelbeke. Normaal gezien rijdt het peloton via de N42 naar het zuiden. Ditmaal ging het langs Bottelare en Moortsele naar Landskouter. Via de Kloosterstraat reed het peloton de Bakkerstraat in Landskouter binnen en sloeg het aan de kerk rechtsaf, de Rooberg op richting Oosterzele.

De doortocht trok heel wat kijklustigen in ons dorp. Hierboven een filmpje van aan de spoorwegovergang Kloosterstraat-Bakkerstraat. Op facebook kan je ook fraaie beelden bekijken van Fréderic Louis, waar het peloton boven op de Rooberg de Geraardsbergsesteenweg opdraaide, via deze link.

Renners komen boven op de Rooberg en draaien de Geraardsbergsesteenweg op richting Oosterzele (foto Fréderic Louis)

Renners komen boven op de Rooberg en draaien de Geraardsbergsesteenweg op richting Oosterzele (foto Fréderic Louis)

KVLV Jaaropener op 20 maart

De KVLV van Landskouter komt bijeen op donderdag 20 maart met de jaaropener “samen op naar een merk met vaart”, een uiteenzetting rond de missie van de organisatie. Contact: Mieke Goeteyn 09 362 47 80.

Figuranten gezocht voor eigentijds theaterproject

Samen met Jelle De Grauwe, regisseur van het veelbelovende jonge geweldcollectief Corpus Ca. zet GC De Kluize volgend seizoen haar schouders onder een vernieuwend, eigentijds theaterproject op een unieke locatie in Oosterzele.

Maar bovenal mét en voor Oosterzele! De organisatoren zoeken daarvoor heel wat figuranten en in het bijzonder ook een aantal ouder-kind duo’s. Op woensdag 2 april om 19u wordt er een ‘volksvergadering’ ingericht in Den Amb8, onze evenementenhal langs de N42, Lange Ambachtstraat 42. In het geval van interesse allen daarheen. Op facebook werd hiervoor een event aangemaakt: facebook.com/events/1453114651587180/

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.