Spoorwegovergangen Moortsele afgesloten in maart

Vanaf maandagochtend 3 maart worden de spoorwegovergangen in Moortsele aan de Van Thorenburghlaan en Schellartweg afgesloten wegens werken:

  • Van Thorenburghlaan: de overweg wordt afgesloten voor het wegverkeer van maandagochtend 3 maart tot en met vrijdagavond 21 maart. Voor fietsers en voetgangers blijft de overweg wel toegankelijk.
  • Schellartweg: de overweg wordt afgesloten voor alle verkeer (dus ook voor fietsers en voetgangers) van maandagochtend 3 maart tot en met vrijdagavond 4 april.

Naast de werken tijdens de week, zal er in de weekends van 8 – 9, 15 – 16 en 22 – 23 maart 2014 ook van vrijdagavond tot maandagochtend ononderbroken gewerkt worden aan beide spoorwegovergangen.

de spoorwegovergangen in Moortsele zijn in maart afgesloten en zorgen mogelijk voor meer verkeer via Landskouter

de spoorwegovergangen in Moortsele zijn in maart afgesloten en zorgen mogelijk voor meer verkeer via Landskouter – het bord verwijst nog naar 2013

Er wordt een wegomlegging voorzien via Van Thorenburglaan, Spiegel, Pelgrim, Stationsstraat en Gaversesteenweg in Oosterzele en Ruspoel, Torrekensstraat, Hundelgemsesteenweg, Koningin Astridlaan en Poelstraat in Merelbeke.

Reden voor het afsluiten van deze spoorwegovergangen zijn de werken die Infrabel – de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet – zal uitvoeren aan de spoorlijn 122 (Melle – Zottegem) in Moortsele. Het gaat om vernieuwingswerken die het comfort en de veiligheid van het wegverkeer zullen verbeteren.

Tijdens het weekend van 22 – 23 maart zal er geen treinverkeer zijn tussen Melle en Zottegem. Meer informatie over de vervangende busdienst is te raadplegen via railtime.be.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.