Pat Krimson en jonge beloftevolle deejays op 10 jaar Mega Open Air

Op zaterdag 10 augustus vindt de 10e editie van Mega Open Air plaats, het eendags dance festival in Landskouter. Dit jaar zijn er geen optredens van groepen, wel gekende deejays waaronder Pat Krimson en een reeks jonge talenten.

Het bestuur van Mega Open Air bekomt nog van de ontgoocheling van vorig jaar, toen er afgeklokt werd op 800 bezoekers, ver beneden het aantal van 2011 (1.700) en 2010 (2.400). “Er zijn vorig jaar dingen foutgelopen bij de promotie van het festival”, aldus bezieler Filip Claus. “Elk jaar moet je promotie voeren alsof het je eerste Mega Open Air is”. In de topjaren gebeurde dat met 25.000 flyers die tijdens allerlei evenementen aan de man werden gebracht. Vorig jaar werden er maar 10.000 gedrukt, waarvan er dan nog 7.000 niet verdeeld geraakten.

In 2012 viel Mega Open Air (MOA) een week later dan gebruikelijk. “In datzelfde weekend was er ook Pukkelpop, Zottegem kermis en Balegem Bruist. Een deel van de jeugd begon te studeren voor de herexamens en bovendien was het tijdens MOA 2012 zeer warm”, aldus Claus.

Dit jaar zijn de voortekenen gunstig: het facebook event telt nu al een 400-tal bevestigingen, terwijl er dat vorig jaar maar 300 waren. Een groep van 19 jongeren maakt tegenwoordig promotie en ging onder andere op bezoek bij het Keizer Karel voetbaltornooi, de Blaarmeersen en de koopstraten van Gent. Jonge Landskouternaars zoals Janne Kegels en Stijn Vermeire hebben al een pak kaarten verkocht en promoten het evenement binnen hun vriendenkring.

het bestuur van Mega Open Air, voor de "festivalweide" - het oefenterrein van SK Landskouter in de Aalmoezenijestraat

het bestuur van Mega Open Air, voor de “festivalweide” – het oefenterrein van SK Landskouter in de Aalmoezenijestraat

Pat Krimson, Maxim Lany en Freaquency

Hoofdact dit jaar is Pat Krimson, a.k.a. Patrick Claesen, vroeger nog actief bij Praga Khan, Leopold 3 en 2 Fabiola. Maxim Lany is een vaste deejay in de Gentse Culture Club en opent het episch Tomorrowland op de main stage op zaterdag 27 juli. Hij is ook de enige Belgische deejay die de organisatie meeneemt naar de eerste editie van Tomorrowland in de Verenigde Staten, nabij Atlanta, eind september. Freaquency is de winnaar van de MNM Start 2 DJ wedstrijd van 2012, wat hem een plaats in het voorprogramma van David Guetta opleverde. Freaquency opent Mega Open Air om 9u en rijdt daarna naar Leuven omdat hij er om 1u ’s nacht op Marktrock geprogrammeerd staat. Allemaal referenties waar Mega Open Air uit Landskouter gerust fier op mag zijn.

Filip Claus heeft zelf Pat Krimson vastgelegd. De contacten met de andere deejays verliepen via de jeugd van Landskouter, onder andere via Fréderic Louis die ook zorgde voor het ontwerp van de affiche. In februari raakte de line-up voor de 2013 editie vol en zat organisator Claus met voor hem nieuwe deejay namen als 2 at Midnight en Freaquency. Hij plaatste de twee samen met nog 5 andere deejays op de facebookpagina van Mega Open Air en vroeg de fans om zelf te beslissen. Tot zijn verbazing volgden niet minder dan 200 reacties in 2 uur tijd. Het ging duidelijk tussen 2 at Midnight en Freaquency. Ze haalden elk een hondertal stemmen binnen. Het bestuur besloot om ze beiden te programmeren en de act van Pat Krimson te beperken tot een uur.

Een decennium Mega Open Air in Landskouter

Een decennium Mega Open Air in Landskouter

Op zaterdag 10 augustus gaan ze in deze volgorde van start:

  • Freaquency 9-10u
  • 2 at Midnight 10-11u
  • Les Mecs Eclectics 11-12u
  • Pat Krimson 12-1u
  • Maxim Lany 1-2u
  • Olivier V. 2-3u
  • CS vs Lolo 3-4u

Regi minst sympathieke artiest

In de 10 jaar ervaring die het bestuur intussen heeft opgedaan, hebben ze van alles meegemaakt. Zo verloor DJ Sash! in 2010 in de week voorafgaand aan Mega Open Air zowel zijn broer als zijn vader. “Toch kwam hij zijn verplichting na”, vertelt Filip Claus, “omdat hij besefte dat hij de hoofdact was.” Daags voor het optreden heeft zijn manager wel het hotel opgezegd. Hij zou diezelfde avond nog terugkeren naar Mönchengladbach. “Toen hebben we hebben we een traiteur laten komen en hem een warme maaltijd aangeboden. Regi zou in dezelfde omstandigheden zeker niet gekomen zijn. Die laat het voor veel minder afweten”. Zo herinnert het bestuur dat Regi zich met limousine tot aan het podium moest laten voeren en dat hij rosé champagne vroeg, waarvan hij enkel één glas opdronk.

Inkomprijzen ongewijzigd

In voorverkoop kost een ingangskaart €8, te verkrijgen via de Fnac, de Frietketel, Evora en het Molenhof in Oosterzele, de Kring in Balegem, frituur ’t Kruisen in Wetteren, de Frietkuip in Gontrode en eetcafé Cocoon in Zottegem. Online kan je tickets kopen via ticketscript. Dat doe je best via megaopenair.com – klik dan op TICKETS rechtsboven. Aan de kassa betaal je €10. Drankjes kosten dit jaar €1,50 – een kwart euro meer dan vorig jaar maar nog steeds scherp in vergelijking met andere festivals. A Cocktail baat een aparte cocktailbar uit op het evenement.

Ondertussen kregen de Landskouternaars een reklameboekje in de bus met de sponsors van het evenement. Filip Claus bedankt de inwoners van Landskouter trouwens voor het begrip en respect voor zijn evenement – de enige avond in het jaar wanneer het aantal mensen in Landskouter verdubbelt…

Naar aanleiding van de feesteditie 10 jaar MOA zijn er tal van wedstrijden en prijzen te winnen. Meer info op de website megaopenair.be of de facebookpagina van het evenement. De reclamespot van het evenement die dezer dagen op de radio te horen is kan u beluisteren via deze link.

de affiche van MOA 2013 - een ontwerp van Fréderic Louis

de affiche van MOA 2013 – een ontwerp van Fréderic Louis

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.