Werken IJzeren Hekken voor op schema

De werken aan het gemeenschapscentrum van Landskouter, genoemd naar het ijzeren hekken dat tot voor kort de toegang tot de oude school afsloot, liggen voor op het tijdsschema.

Nochtans waren er problemen met de cabines van Eandis en Belgacom die op het terrein staan. Die moesten immers verplaatst worden. Veel kabels lagen ook op de plaats waar de nieuwe, tweede zaal komt. Toch schieten de grondwerken en ruwbouwwerken, uitgevoerd door de Landskouterse aannemer Cornelis, vrij vlot op.

achteraan het bestaand oud schoolgebouw, linksvoor komt de nieuwe zaal die in de oude zal overlopen

Architect Johan Lateur meldt dan de prédals (breedvloerplaten) op de oude zaal en technische ruimtes geplaatst zijn en voorzien van een druklaag. Hierop worden muurtjes gemetseld en balken gegoten zodat de welfsels van de nieuwe zaal kunnen geplaatst worden. Na het bouwverlof van Pasen worden de welfsels geplaatst op de uitbreiding zaal. Daarna volgt het gevelparement en de plaatsing van de technieken, vooral enkele noodzakelijke doorvoerleidingen.

de plannen van het gemeenschapscentrum in volle uitvoering – het bestaande gebouw staat in het rood aangeduid (architect Lateur)

Er moeten wel wacht- en rustperiodes in acht genomen worden, zoals de levering van de ramen (pas mogelijk na de voltooing van de ruwbouwwerken), het uitdrogen van de pleisterwerken voor het schilderen en de levertermijn voor de akoestische wand.

Schepen Christ Meuleman doet er samen met architect en aannemer alles aan om zo snel mogelijk klaar te zijn. Als de pleisterwerken voor het bouwverlof klaar zouden zijn, dan is oplevering in september haalbaar.

Share Button

1 gedachte op “Werken IJzeren Hekken voor op schema

  1. Goed dat er via dit kanaal achtergrondinfo (zeer degelijk) komt over dit project.
    Enkele jaren geleden was er een publieke hoorzitting met een ruime opkomst omtrent dit initiatief. Nooit meer iets van gehoord. En dan zie je plots een bull die alles platlegt en een week later ligt er al een pak beton en bakstenen.
    Waarschijnlijk is dit democratie op zijn Oosterzeels. Eerst even luisteren en dan alles regelen achter gesloten deuren. Dat belooft voor de goede werking van het toekomstige zaaltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.